SKEV

Ingangsdatum: 1 april 2022

Verlengingsdatum: 31 maart 2023

De onderstaande organisatie is erkend door de Stichting Keurmerk Erkende Vochtexperts (SKEV):

NIVO Isolatiezorg

Omschrijving bedrijf:

Verouderde en slechte na-isolatie is een veelvoorkomend probleem van vocht en schimmel op uw muren.

Hierbij is de zogenaamde isolatiewaarde afgenomen. Niet alleen uw gasrekening stijgt, maar ook het ontstaan van schimmels op de binnen en/of buitenmuur is in dat geval een groot probleem. Deze problemen komen wij voornamelijk tegen bij na-geïsoleerde spouwmuren met steenwol/glaswol of UF-Schuim. Van steen- en glaswol is bekend dat het in de loop der tijd verzakt en fungeert als een spons. Het probleem van UF-Schuim is, dat het na verloop van tijd verpulvert. Beide producten kunnen slecht tegen vocht en wanneer ze eenmaal vochtig zijn, blijft het nat en klontert het samen. Deze ontwikkeling zorgt vervolgens voor vochtplekken en schimmels op binnen- en buitenmuren.

Indien u hier last van krijgt, dan zal de na-isolatie waarschijnlijk moeten worden verwijderd. Alvorens wij dit doen, komen wij eerste een inspectie uitvoeren om te kijken of dit echt het probleem is. Hierbij boren wij een gaatje in uw spouwmuur en bekijken wij de situatie van binnenuit met een camera. Daarnaast voeren wij een vochtmeting op uw binnenmuur uit. Dankzij een nieuwe zelf ontwikkelde techniek zijn wij vervolgens in staat om bestaande na-isolatiematerialen te verwijderen uit bestaande spouwmuren. Het verwijderen van steenwol, glaswol, UF-schuim of ongelijmde parels neemt bij een gemiddelde woning 2 dagen in beslag. Op dat moment dat de spouwmuur helemaal leeg is, kunnen wij deze weer voor u vullen met Tripleplus EPS parels. EPS parels zijn namelijk vocht ongevoelig, blijven ademen en hebben de hoogste isolatiewaarden.

Welke na-isolatiematerialen kunnen wij uit de spouwmuur halen:

UF-schuim
Glas-/steenwol
EPS-parels (ongelijmd)

NIVO Isolatiezorg is Insula gecertificeerd, heeft bouwkundig experts in dienst en maakt onderdeel uit van de NIVO Groep. Samen werken wij al meer dan 30 jaar aan een schonere wereld.

Werkzaamheden:

  • Vochtbestrijding in muren
  • Spouwcleaning

Werkgebied:

Nederland