Vochtbestrijder selecteren

 In Tips

vochtbestrijder selecterenEen vochtbestrijder selecteren. Deskundig maar vooral ook betaalbaar en betrouwbaar. Dat is soms al een klus op zichzelf. Natuurlijk wil je jouw huis zo snel en goedkoop mogelijk vochtvrij hebben. Maar je wilt geen gedoe achteraf. Met onze tips kun je snel een deskundige en betrouwbare vochtbestrijder selecteren.

Vochtprobleem analyseren

Maak een beschrijving van het vochtprobleem in jouw woning. Denk hierbij aan de volgende zaken:

 • Wanneer is het vochtprobleem ontstaan?
 • Waar in de woning bevindt zich het vochtprobleem? Kelder, begane grond, verdieping of zolder?
 • Is het vochtprobleem in de winter erger dan in de zomer.
 • Verergert het vochtprobleem zich tijdens of na hevige regenval?

Maak foto’s van het vochtprobleem zodat de vochtbestrijder met eigen ogen kan zien wat de schade is.

Vochtbestrijder zoeken

Een goede en deskundige vochtbestrijder vinden, is lastig. Op internet zijn er veel offerte-websites, waar je offertes kunt aanvragen van vochtbestrijders. Jammer genoeg kun je hier niet zien van welke vochtbestrijders je een offerte gaat ontvangen. Op basis daarvan een goede selectie maken, kan dus niet. Een goede vergelijkingssite is er ook niet. Je kunt jouw klus op Werkspot plaatsen, maar op die klussen reageren met name zzp’ers en weinig grotere of erkende vochtbestrijders.

Vanuit de stichting erkende vochtbestrijders adviseren we vochtbestrijders te zoeken die op zijn minst voldoen aan de volgende criteria:

 • Minimaal 3 jaar ervaring in de vochtbestrijdingbranche
 • Vochtbestrijding is de hoofdactiviteit van het bedrijf
 • Het bedrijf biedt meerdere vochtbestrijding methodes aan om problemen aan te pakken
 • Het bedrijft heeft voldoende omvang om de afgegeven garanties te waarborgen

Online zoeken is natuurlijk het gemakkelijkste. Met behulp van Google of andere zoekmachines en het goed uitpluizen van de websites van verschillende bedrijven kun je tegenwoordig een heel eind komen.

Vochtbestrijder selecteren

Je hebt meerdere vochtbestrijders gezocht en gevonden. Maar welke vochtbestrijder kies je? Voor jouw selectie kun je gebruik maken van de criteria hieronder. Beoordeel iedere vochtbestrijder op deze criteria. Zo maak je een weloverwogen keuze.

 • Ervaring met specifiek vochtprobleem: Er zijn veel verschillende soorten vochtproblemen. Optrekkend vocht is bijvoorbeeld heel iets anders dan een kelder die lek is of een condensatie probleem. Selecteer dan ook een vochtbestrijder die veel ervaring heeft met jouw specifieke vochtprobleem.
 • Referenties: Check wat er op internet over de vochtbestrijders wordt gezegd. Wellicht vind je online referenties over deze vochtbestrijder op websites zoals Google reviews, klantenvertellen.nl of Kiyoh.nl.
 • Duidelijke offerte: Weet jij na het lezen van de vochtbestrijding offerte waar je aan toe bent? Mocht je een discussie krijgen, dan kijken juristen met name naar wat er op papier is afgesproken. De offerte moet dus zo volledig mogelijk zijn en minimaal aansluiten bij jouw vochtprobleem.
 • Grootte van de organisatie: Een grotere vochtbestrijder is soms wat duurder, maar kan je meer flexibiliteit en zekerheid bieden. Wordt een zzp’er ziek, dan betekent het vaak dat de werkzaamheden gedurende die periode stil komen te liggen. Wanneer een zzp’er besluit zijn onderneming op te heffen, hoe zit het dan met de garanties? Bij een groter vochtbestrijding bedrijf zijn deze risico’s lager.
 • Communicatie/uitstraling: Hoe snel reageert de vochtbestrijder op jouw aanvraag? Komt hij zijn afspraken na? Hoe ziet de website er uit? Komt de vochtbestrijding’s adviseur betrouwbaar over? Verloopt de communicatie via telefoon en e-mail professioneel? Loopt de communicatie gedurende een offertetraject al moeizaam, denk dan goed na of je deze vochtbestrijder wel wilt inschakelen.
 • Certificaten of keurmerken: Heeft de vochtbestrijder een keurmerk? Zo ja, dan geeft dat je meer zekerheid over de betrouwbaarheid en vakkundigheid van een vochtbestrijder. SKEV is zo’n keurmerk. Een vochtbestrijder met het SKEV keurmerk moet voldoen aan een aantal eisen. Tevens bestaat de mogelijkheid om bij eventuele klachten verhaal te halen bij de stichting. Indien een vochtbestrijder de klacht niet goed oplost kan hij zijn keurmerk verliezen.

Tarief vochtbestrijder

Op basis van jouw selectie krijgen tenminste twee vochtbestrijders jouw voorkeur. Bij deze vochtbestrijders vraag je een offerte op die het probleem oplost. Vervolgens is het tijd om over te vergelijken. Houdt bij het vergelijken van de offertes rekening met het volgende:

 • Gaat het om een vast tarief of een meterprijs?
 • Zijn er verborgen meerkosten?
 • Kloppen de meters in de offerte?
 • Hoogte van het tarief
 • Kosten voor servicewerkzaamheden

We hopen dat u met de bovenstaande tips voldoende handvatten heeft om de juiste vochtbestrijder te selecteren. Indien u een offerte van een SKEV erkende vochtbestrijder wilt ontvangen kunt u deze aanvragen via deze website. Klik op de onderstaande knop om direct naar het formulier te gaan.

Recent Posts
Vochtspecialist