Vochtbestrijding in muren, een paar handige tips!

 In Tips

Vochtbestrijding in muren is essentieel om uw huis droog, gezond en veilig te houden. Het is ook de meest voorkomende oorzaak van ongedierte in een huis. Uw huis vrij houden van vochtproblemen kan moeilijk zijn, vooral als u niet weet hoe u het kunt herkennen of waar het vandaan komt! Hier volgen enkele tips om te voorkomen dat vocht zich een weg baant naar uw muren:

Vochtbestrijding in muren is belangrijk omdat het kan leiden tot schimmel, waarvan is aangetoond dat het bijdraagt aan een slechte luchtkwaliteit binnenshuis.

Vochtbestrijding in murenBeheersing van de vochtigheid is belangrijk voor het handhaven van een goede luchtkwaliteit binnenshuis, omdat dit kan leiden tot schimmelgroei. Schimmel en meeldauw kunnen bijdragen aan een slechte luchtkwaliteit binnenshuis doordat er gassen vrijkomen die giftig zijn. Bovendien is aangetoond dat schimmelsporen ademhalingsproblemen, allergieën en astma veroorzaken.

Optrekkend vocht kan de oorzaak zijn van uw vochtige muur

Wat is optrekkend vocht, vraagt u? Optrekkend vocht, wordt veroorzaakt door het ontbreken van een waterkering in de muur, waardoor regenwater via de fundering door de muur kan worden opgezogen. Optrekkend vocht kan schade veroorzaken aan uw muren en vloeren en leiden tot schimmel in uw huis.

Er zijn verschillende manieren waarop u het vochtgehalte in uw huis kunt verminderen:

  • Het injecteren van muren kan een oplossing zijn om het optrekkend vocht tegen te gaan. Bij het injecteren van muren creëert men een waterdichte laag op maaiveld niveau.
  • Er bestaan systemen die het vocht sneller uit de muren laten verdampen dan dat de muur het vocht op kan zuigen. Hierdoor droogt de muur op, en blijft de muur vervolgens voor altijd droog. Een voorbeeld hiervan is het CAREBRICK systeem.

Doorslaand vocht kan de oorzaak zijn van uw vochtige muur

Hoewel de exacte oorzaak van doorslaand vocht moeilijk vast te stellen is, zijn er veel potentiële factoren die aan het probleem kunnen bijdragen. Zowel vervuiling van de spouw als problemen met isolatiemateriaal kunnen het risico op vochtige muren vergroten, dus het is belangrijk om beide problemen aan te pakken als u vermoedt dat uw huis een vochtprobleem heeft.

Als u tekenen van vocht in uw huis hebt opgemerkt, is het belangrijk om een deskundige te raadplegen voor advies over hoe u dit probleem het beste kunt aanpakken. U kunt daarvoor een SKEV erkend bedrijf inschakelen. Klik hier voor meer informatie.

Vragen over vocht in muren, schakel een SKEV erkend vochtbestrijder in.

Het is belangrijk om te weten hoeveel vocht er in uw muren zit. Maar het is misschien nog wel belangrijker om te achterhalen wat de oorzaken zijn.

Wilt u meer weten over het verwijderen van vocht uit uw muren, zoek dan vandaag nog SKEV erkend vochtbestrijder! U kunt een bedrijf vinden door het formulier op onze website in te vullen.

Als er water in uw muren komt, kan dat veel schade veroorzaken. Schimmel en loslatend stucwerk is vaak het gevolg van vocht in huis, en hoewel het misschien niet met het blote oog zichtbaar is, kan het toch erg gevaarlijk zijn. Het is belangrijk dat u maatregelen neemt om het vocht zo snel mogelijk uit uw muren te verwijderen, zodat u later niet met extra problemen te maken krijgt.

Als u vragen heeft over het verwijderen van vocht uit muren, selecteer dan vandaag nog een erkende vochtbestrijder.

Alle eisen waar een erkende vochtbestrijder aan moet voldoen kunt u lezen in het reglement van de Stichting Keurmerk Erkende Vochtexperts.

Recent Posts
Vochtspecialist